Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Nehir Görmek

Rüyada Nehir Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Nehir :
Rüyada bir nehir görülmesi, değeri yüksek, şöhretli ve temiz bir kimseye yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında bir nehirde yıkandığını görmesi; o kimsenin büyük bir zattan yardım göreceğine delalet eder. Rüyanızda suyu bulanık bir nehir görmeniz; sizin üzüntü ve kedere maruz kalacağınıza yorumlanır. Bekâr bir kimsenin rüyasında bir nehirden su içtiğini görmesi; o kimsenin kısmetinin açılarak evleneceğine işaret eder. Bir kimsenin rüyasında herhangi bir nehrin bir kenarından öteki kenarına atladığını görmesi; o kimsenin üzüntü ve kederlerinden kurtulacağına, düşmanlarına üstün geleceğine ve hayırlara ereceğine, bir kimsenin rüyasında cennet nehirlerinden birisini görmesi veya suyun dan içmesi; o kimsenin ilme, Kur'an'a ve hayra nail olacağına delaletle tabir olunur. Rüyanızda Kevser nehrinden içtiğinizi görmeniz; sizin ilim öğreneceğinize, amel yapacağınıza, güzel inanca sahip olacağınıza ve Hz Peygamber (a.s.)'in sünnetine uyacağınıza işaret eder. Rüyanızda sütten bir nehir görmeniz; İslâm'ı tatbik ettiğinize, rüyanızda bal nehri görmeniz; ilim ve Kur*an ehlinden olduğunuza, rüyanızda şarap (cennet şarabı) nehri görmeniz; Allah'a âşık olacağınıza ve haramlardan sakınacağınıza yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Nehir :
Suyu tatlı ve berrak bir nehir görmek; geçim kolaylığı ve güzel bir hayattır. Suyundan içen rahat bir ömür sürer.
Bazılarına göre büyük nehirler; devlet başkanı ile, küçük nehirler, üst kademedeki diğer idareciler ile tabir olunur. Kendine ait bir arazide nehir gören, rüyayı babasıyla yorumlamalıdır.
Dicle nehri; halifeye, Seyhun nehri; Hint melikine, Ceyhun nehri; Iran ve o civar hükümdarına, Fırat nehri; Rum melikine, Nil ise; Mısır ve civarındaki meliklerine delalet eder.
Yüksek bir yerden nehir aktığını görmek; hayır ve ni'met yahutta Cennet habercisidir.
Cabir'ül Mağribi demiştir ki: Nehir görenin aklı ve geçimi artar.
Kirmani diyor, bir nehirde yüzmek veya boğulmak; deniz gibi tevil olunur. Nehirden süt, bal, şerbet gibi bir şeyin akması rızk ve hayırdır. Nehirde pis bir şey akması fitne ve zarardır. Nehir, emir ve vezirle tevil edilir.
Abdulgani'en Nablusi duyuruyor ki: Nehir kıymetli bir zata işarettir. Bir nehre giren, büyüklerle münasebette bulunur. Nehirden su içmek; iyi değildir. Nehrin bir yanından öte yakasına atlayan; düşmanına galip gelir ve üzüntüden kurtulur. Nehre girmek; bir görüşe göre sefer veya devlet hizmetidir. Çarşıda akan bir nehirden halkın abdest aldığını görmek; devlet başkanının adaletine delalettir. Nehir suyunun etrafı basması; hükumetin zulmüdür yahutta düşman istilasıdır.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Nehir :
Rüyada nehir görmek, kadri yüce bir kimseye işarettir. Rüyada nehre girdiğini gören kimse, büyük insanlardan birisine karışır ve Cenab-ı Hakkın "Şüphesiz Allah sizi bir ırmakla imtihan edicidir." mealindeki ayete (Nuh suresi a. 23) göre nehir ve ırmaktan su içmek iyi değildir.Rüyada nehrin bir tarafından diğer tarafına sıçradığını gören kimse, üzüntü ve kederden kurtulur ve düşmanına galip gelir. Bazı tabirciler nehir, içine giren kimse için yolculuktur, bazılan da sultanın hizmetine girmeye işarettir, dediler. Bir kimse rüyada bir nehrin evinden çıktığını ve hiç bir kimseye zarar ve ziyan vermediğini görse, sultan tarafından insanlar hakkında iyi ve meşru bir emrin çıkmasına işarettir. Rüyada kendisinin nehir olduğunu gören kimse, kan tükürerek ölür. Veya yaralanır ya da bir yerinde çıban çıkar. Eğer nehirden çamur bulaşsa o kimseye o büyük zattan üzüntü, keder ve korku erişir. Nehrin suyu bulanık, koyu ve kanşık olursa, yine tabir böyledir. Nehirden su içtiğini ve nehrin suyunun berrak olduğunu gören kimseye içtiği suyun miktarınca o büyük zat tarafından hayır erişir.

İhya Rüya Tabirleri
Nehir :
  • Durgun ve aheste aheste akan ırmak huzur ve sükuna,
  • dalgalı ve hırçın akan nehir heyecan ve strese;
  • Bir ırmaktan su içmek, dünya hayatında insanın tabi tutulduğu imtihanlardan birine,
  • Nehir sürekli rızka, salih amele, kadri yüce insana,
  • Nehre girmek büyüük bir zat ile münasebet kurmaya yahut böyle birinin huzuruna çıkmaya; yolculuğa, devlet hizmetinde bulunmaya,
  • Nehrin bir kıyısından öbür kıyısına atlamak gam ve kederden kurtulmaya, düşmana galip gelmeye,
  • Nehirden üzerine bulanık su yahut çamur sıçradığını görmek üzüntüye,
  • Çarşı ve pazarlarda akan ırmakta halkın abdest alması devletin adaletine,
  • Çatı ve damlar üzerinden akarak evlere giren ve ortalığı ıslatan ırmak saldırgan düşmana ve devletin zulmüne,
  • Evinden bir nehir çıktığını ve kimseye bir zararı olmadığını görmek halka hizmet etmeye,
  • Kendinin bizzat nehir olduğunu görmek kan tutarak vefat etmeye,
  • Suyu tatlı ve berrak olan nehir güzel geçime, onun suyundan içmek hoşluk ve sefa içinde yaşamaya,
  • Suyu bulanık akan ırmak üzüntü ve kedere,
  • Bir beldedeki nehrin başka bir bölgeye geçmiş olduğunu görmek devlet yöneteiminde meydana gelecek değişikliklere,
  • Cennet ırmaklarından birini görmek ve suyundan içmek ilim ve Kur'an'a, hayır ve kurtuluşa,
  • Kevser ırmağını görmek ve ondan içmek düşmana galip gelmeye, tövbe etmeye, inançsız kimsenin hidayet bulmasına, hayırlı kadına ve helal kazanca,
  • Dicle nehri halifeye;
  • Seyhun Hind melikine,
  • Ceyhun İran ve çevre ülkelerin devlet başkanlarına,
  • Nil nehri Mısır ve o belge devletlerinin başkanlarına, ................
  • ---
    Nehir rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

    Bakınız:
    Emsile sıradaki tabirler
    Emsile Rüya Tabirleri

    Tabir Arama Motoru

    Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.