Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Inci Görmek

Rüyada Inci Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Inci :
Danyal (A.S.) buyurmuştur ki: Rüyada inci görmek; evlada işarettir.
Ibn-i Sirin demiştir ki: Inci, güzel bir cariyeye veya zevceye delalettir. Birçok inciye malik olduğunu gören, büyük mal ve ni'mete nail olur.
Bazı tabircilere göre, dizili olmayan inci; Kur'an'la, dizili inci ise, ilim ve hikmetle yorumlanır. Inci yediğini gören, Kelam-ı Tevhid veya hikmet ile gizlenir yahut Kur'an'ı unutur. Rüyasında inciyi ateşe atan, ehil olmadığı halde ilim ve hikmet öğretmeye kalkar. Inci bulanın, güzel bir evladı olur. Iri bir inciye sahip olmak; büyük mala, onu satmak; ilme delalettir. Bu rüya hayırdır. Incisini ayağının altına atan, kızını ona layık olmayan biriyle evlendirir. Sayet bu inci kırılırsa, kızı vefat eder veya eşinden ayrılır. Rüyasında delik bir inci bulanın, kızı olur. Inci delik değilse, doğacak çocuk erkektir.
Kirmani diyor ki: Diziyle inci bulan, Kur'an okur ve öğretir. Bir rivayete göre inci, ilim öğrenmek ve öğretmektir. Tane halinde bir takım inci bulanın, evlatları ve hizmetkarları çok olur. Berrak suda iri ve yuvarlak inciler görmek; güzel bir eş ve cariyedir.
Bir kısım tabirci, iri taneli inciyi rızkla yorumlamışlardır. Bağlı ve kutu içinde kapalı inci, üzüntü ifadesidir. Inci yutan, ilim ve hikmet sahibi olur. Ağzından inci çıktığnı görmek; vaaz ve takvadır. Çöplük gibi bir yerde dökülmüş inciler gören, ilimle alay eder.
İhya Rüya Tabirleri
Inci :
Kur'an ilmi ve kıraatine, çocuk ve hizmetçiye, din ve dünya ile ilgili her türlü olgunluk ve güzelliğe, sadık dosta ve faydalı ilme, Fazla inci mal ve dünyalığa, Kadının inci görmesi bekar için evlenmeye, çocuksuzlar için çocuğa, eş ve çocuğu olanlar içiin zenginliğe delalet eder. İnci gerdanlık kadınlar için süs ve güzelliğe, erkekler için halis niyetle yapılan amellere, İnci dizileri Peygamberimizin (s.a.v.) hayat kaynağı olan sünnetlerine, İncili bilezik afiyet, muhabbet ve ihlasta ziyadeliğe delalet eder.

---
Inci rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.