Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Halife Görmek

Rüyada Halife Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Halife :
Rüyanızda halifelerden birisini güler yüzlü, yumuşak bakışlı ve size tatlı bir sözle söz söylediğini görmeniz; dünya ve âhirette hayır ve berekete, izzet ve şerefe nail olacağınıza, rüyanızda halifelerden birisinin size şeriata uygun bir işi emreder görmeniz; sizin şeref ve kıymetinizin yüksek, dünya ve âhiretteki yerinizin de gayet üstün olduğuna delalet eder. Rüyanızda halifenin size bir mektup yazdığını görmeniz; bir devlet büyüğü tarafından iyilik ve menfaat göreceğinize, rüyanızda halifenin size yeni bir elbise giydirdiğini veya sizi kucakladığını ya da sizi bir ata bindirdiğini veyahut da sizi dünyaya ait bir hediye ile taltif ettiğini görmeniz; sizin üstün bir şerefe ve şana erişeceğinize ve güven içinde olacağınıza işaret eder. Rüyanızda halifenin size sert bir dille bağırdığını görmeniz; dünya işlerinizde üzüntü verecek bir işle karşılaşacağınıza, rüyanızda halifenin size sert baktığını ve suratının asık olduğunu görmeniz; sizin dini yönden noksan olduğunuza ve hata işlediğinize işaret şeklinde tabir olunur.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Halife :
Halifelerden birini güler yüzlü, yumuşak tavırlı ve sükunetle konuşurken görmek; dünya ve ahiret hayatı için hayır ve menfaattir. Rüyayı gören, itibar ve mevki sahibi olur. Bir halifenin kendisine meşru bir iş için buyruk verdiğini gören; iki cihanda selamet bulur. Halifenin kendisine bir sözleşme yazdığını gören; hükümdardan iyilik görür. Layıksa bu şeref ve makama nail olur. Halifenin kendisine hil'at gibi kıymetli bir kaftan veya elbise giydirdiğini, kucakladığını, ata bindirdiğini yahut bir eşya verdiğini gören; itibarı ve paye sahibi olur. Halifenin kendisiyle konuştuğunu görmek; devlet başkanı veya yardımcısının nazarında makbul ve muhterem sayılmaya işarettir. Halifenin kendisiyle çekiştiğini, kavga ettiğini gören, düşmanına karşı galip gelir, ihtiyacı görülür. Fakat, halifenin kendisine öfkeyle ve asık suratla baktığını görmek; dinde eksikliktir.
Cabir'ül Mağribi demiştir k: Rüyasında halife olduğunu gören, layıksa çok yüksek mevkilere ulaşır. Buna mukabil böyle bir vazife için ehil olmayan birinin aynı rüyayı görmesi, kötü şöhrete delalettir yahut fena bir haber alır veya bedelini ödemesi icap eden bir zarara uğrar. Rüyada halife olmak umumiyetle iyi değildir.
Halifeyle bir sofrada oturup, aynı kaptan yemek; üzüntüye işarettir.
İhya Rüya Tabirleri
Halife :
Ahlakı ve ilmi yeterliliğiyle gerçek anlamda bir halife ya da bu özellikleri taşıyan bir halife olduğunu görmek durumunun güzelliğine ve sonunun iyi olmasına yahut ehil ise hilafet ve imamete, Halife, tam anlamıyla olgun insan-I kamile, ilim ve irfan ehlline, Peygamber varisi olan zatlara, Allahu Teala'nın veli kullarına, Halife şuurlu müslüman olmaya, ümmet bilincine ve müslümanların birlik ve dirliğine delalet eder.

---
Halife rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.