Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Gündüz Görmek

Rüyada Gündüz Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Gündüz :
Bir kimsenin rüyasında gece iken gündüz olduğunu görmesi; o kimsenin keder ve üzüntülerinden kurtulacağına ve kendisine meçhul olan bazı şeylerin gerçek yüzünü öğrenme imkânı bulacağına ya da kaybolan bir dostunun tekrar ortaya çıkacağına delalet eder.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Gündüz :
Rüyada gece ve gündüz, yani karanlık ve aydınlık görmek; Ibn-i Sirin tarafından şöyle yorumlanmıştır: Karanlık gece görmek, hüzün ve gamdır. Mehtaplı, aydınlık, yıldızların parladığı bir gece ise; ferah, sevinç ve rahat geçimdir. Karanlık gecede, cadde olduğunu zannettiği belirsiz bir yoldan gittiğini gören; dinde doğru yol üzerindedir.
Cabir'ül Mağribi demiştir ki: Geceyi aydınlık ve gündüz gibi güneş doğuyor görmek; hayır, menfaat ve murada nail olmaktır. Bütün dünyayı gece karanlıklar içinde görmek, o bölge ahalisinin üzüntü, korku ve endişe içinde kalacaklarına işarettir. Evini karanlık görmek; uzun yolculuğa delalet eder.
Içinde bulunduğu karanlığın, birden aydınlığa dönüştüğünü gören; sıkıntı ve üzüntüsünden kurtulur. Günahkarsa, tevbe eder. Fakirse, zengin olur. Zalimse, merhamete gelir. Kafirse iman eder. Karanlıkta iken aydınlığa gelen fakat, sonra yine karanlığa giren Allah korusun münafık(*) olur.
Cafer-i Sadık buyurmuştur ki: Rüyada karanlık, beş türlü tabir olunur. Bunlar: Küfür, hayret, işlerde güçlük, talihsizlik, günah ve dalalettir. Karanlıktan aydınlığa çıktığını gören kimse, dindar ve fakirse, zengin olur. Günahkar veya kafirse hidayete erer. Dünyayı gündüz ışıklar içinde gören; işlerinde doğru bir yol tutar. Ömrü uzun olur. Hayır ve hasenat işler. Makam ve itibar sahibi olur. Parlak, debdebeli bir günde bulunduğunu gören; gam ve kasavetten kurtulur.
Molla Cami Rüya Tabirleri
Gündüz :
Rüyada gündüzün insan üzerine doğması, üzüntü ve kederlerden kurtulmaya işaret eder. Rüyada gündüz görmek, güzel elbiseleri yenilemeye, güzel evlada, delillerin vuzuha kavuşmasına, gizli şeylerin açıklanmasına, hapiste bulunanlarınn kurtulmasına ve kayıp kimsenin gelmesine işaret eder. Ayrıca "GECE" maddesine de hakiniz.

İhya Rüya Tabirleri
Gündüz :
Yitiğin bulunmasına, kayıp kimsenin evine dönmesine, eş ve çocuklara,delillerin açığa çıkmasına, gizi şeylerin aşikar olmasına, Gecenin bitip gündüzün başladığını görmek elem ve kederin, korku ve sıkıntının geride kalmasına; sevinç ve mutluluğa delalet eeder.

---
Gündüz rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.