Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Emretmek Görmek

Rüyada Emretmek Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Diyanet Rüya Tabirleri
Emretmek :
Rüyada emretmek değişik şekillerde tabir edilir. Kişinin rüyasında istediği bir işte emrettiğini görmesi; o kimsenin hayır ve menfaate erişeceğine, kişinin rüyasında ekmek kesilmesini emrettiğini görmesi; kıskançlığa, kişinin rüyasında kendisine "yemek hazırla" diye emredildiğini görmesi; o kimsenin işlerinde başarılı olacağına, kişinin rüyasında kendisine buğday satmasının emredildiğini görmesi; o kimsenin helâlinden rızık kazanacağına, rüyasında "eteklerini beline sok" diye emredildiğini görmesi; o kimsenin kendisinden fayda beklendiğine yorumlanır.
Kenz'ül-Menan Rüya Tabirleri
Emretmek :
Ibn-i Sirin demiştirki: Istediği bir işte emir ve tahakküm ettiğini görmek hayır ve menfaattir. Aksi ise zarar ve ziyandır. Bir kimsenin yemek hazırlaması için kendisine emrettiğini görmek; emreden şahsın, emredileni meselesinin halli için teşvik edeceğine, ümitlendireceğine delalettir. Buğday satması emrolunan şahıs, helal rızk toplamaya sevkedilir. Eteklerini beline sokması emredilen; kendisine fayda hasıl olacak işlerde bulunur. Birinin kendisine dur emri verdiğini gören; düşmana karşı muzaffer olur. Mum ışığını söndürmekle emrolunan; para arttırır. Yatağını sermesi emredilen; evlenir. Tohum atması emrolunan; geçimini düzeltir. Gusl etmekle emrolunan, tevbe eder. Ekmek kesmesini emrettiğini görmek, arkadaşını kıkandığına delalettir.
Kirmani demiştir ki: Rüyada, şeriate uygun olarak bir şeyi emretmek yahut yasaklamak; hayırdır. Fakat, şeriate aykırı bir şeyi emretmek veya yasaklamak ise; fena bir rüyadır. Kendisine iyi bir vesileyle emredilmesi hayır ve berekettir. Buna mukabil kötü bir şeyle emrolunduğunu görmek ise; zarar ve hasara uğramaktır.

---
Emretmek rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.