Rüya Tabirleri

Emsile.Com güvenilir dini rüya tabirleri sitesi

A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Rüyada Çarşı Görmek

Rüyada Çarşı Görmek tabiri; Emsile.Com güvenilir islami rüya tabirleri sitesi.

Nablusi Rüya Tabirleri
Çarşı :
Rüyada görülen çarşı ve pazar mescide delalet eder. Nitekim mescit, çarşı ve pazara delalet ettiği gibi. Bazan da çarşı ve pazar bir topluluğun kazanarak kar edeceği ve diğer bir topluluğun da elirıdekini kaybedeceği bir harbe delalet eder.,
Cenab-ı Hak «Ey iman edenler — elem verici bir azaptan sizi kurtaracak bir ticaret (yolunu) göstereyim mi size?» (*) mealindeki ayet cihad'a ticaret ismini vermiştir. Çarşı halkı da muamelelerinde bazısı bazısıyle mücahede etmekte ve mesai sarfederek birbirleriyle uğraşmaktadırlar.
Bir kimse rüyada tanımadığı bir çarşıda bir eşyayı kaybetmiş veya orada bir fayda görmüş yahut bir kumaşında zarar etmiş olduğunu görse, eğer rüya sahibi uyanıkken cihad ve savaşta ise o kimse savaştan kaçarak şehitlik mertebesine nail olmaktan mahrum olur. Eğer Hac'da ise Haccını tamamen yerine getiremez. Eğer talebe ise talebeliği terkeder. Yahut ilmi, Allah (C.C.)ın rızasının dışmda bir gaye için öğrenir. Eğer bu hallerden hiçbirisi onda bulunmaz ise o kimse cuma namazını terkeder.
Rüyada alışveriş ederken bir şey çaldığını gören kimse eğer mücahit ise hainlik yapar ve ganimet malından bir şeyler çalar. Eğer ehramda bulunan hacı ise ehramda olduğu halde avlamr. Veya cinsi münasebette bulunur. Eğer rüya sahibi alim ise münazara yaparken zulmeder yahut dikkatsizce fetva verir.

---
Çarşı rüya tabirini baktiniz. Alfabatik listeden diger kelimelere de göz atabilirsiniz

Bakınız:
Emsile sıradaki tabirler
Emsile Rüya Tabirleri

Tabir Arama Motoru

Rüya tabirleri sözlüğümüzde hızlı şekilde aşağıdan arama yapabilirsiniz.